20RF

"Το νέο μου πρόγραμμα άσκησης, 20RF (20 min Rehab Fitness) είναι ειδικά σχεδιασμένο για κάθε άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει την κινητικότητα και την λειτουργικότητα του σώματός του.
Βασίζεται στην φιλοσοφία των 20λεπτων προγραμμάτων άσκησης όπως το 20FF και στις σύγχρονες προπονητικές επιλογές στα πλαίσια της οικονομίας χρόνου (time efficiency)."


Απευθύνεται σε όλους και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ζητάει μόνο 20 λεπτά από την καθημερινότητά σου. Σε 7 ημέρες θα νιώσεις την αλλαγή στο σώμα σου και στην υγεία σου!

Το πρόγραμμα το εκτελούμε 3-5 φορές την εβδομάδα έτσι ώστε να έχουμε ιδανικά αποτελέσματα. Ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι ένα σκουπόξυλο, μία καρέκλα, ένα λάστιχο αντίστασης, μία πετσέτα και ένα στρώμα γυμναστικής.

 • 1 πρόγραμμα των 20 λεπτών
 • 12 μήνες απεριόριστης πρόσβασης

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και θα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δυναμώνει το σώμα σας να αλλάζει η διάθεσή σας αλλά πάνω από όλα δεν θα πονάτε. Δεν είναι σημαντικό αυτό;

 • Απευθύνεται σε άντρες γυναίκες και εφήβους που αντιμετωπίζουν:

 • Χρόνιες και μυοσκελετικές παθήσεις

 • Κύφωση – Σκολίωση – Λόρδωση

 • Αυτοάνοσα ή άλλες παθολογικές καταστάσεις

 • Οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος:

 • Πρόληψη και Αποκατάσταση από τραυματισμούς

 • Βελτίωση ευκινησίας –Ευλυγισίας - Ισορροπίας

 • Βελτίωση στάσης σώματος και φυσικής κατάστασης

 • Αύξηση μυϊκής δύναμης και αντοχής

 • Ενίσχυση αυτοπεποίθησης – ψυχολογίας

Δομή Προγράμματος

 • 1

  20RF

  • Καλωσόρισμα - Οφέλη Μαθήματος

  • Εισαγωγή

  • 20RF

Η άσκηση είναι θεραπεία!

Αν ένας άνθρωπος υποφέρει από χρόνιο πόνο ο ειδικός υγείας είναι αυτός που θα βοηθήσει στην αναγνώριση των παραγόντων που μπορεί να οδηγούν στον παρατεταμένο πόνο. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν λανθασμένες κινήσεις, εξασθενημένους μύες, περιοχές με ακαμψία που εμποδίζουν τη φυσιολογική κίνηση, προγενέστερους τραυματισμούς και γεγονότα στο παρελθόν που μπορεί να συνέβαλαν στον πόνο, στον φόβο και στα αρνητικά συναισθήματα, καθώς και συμπεριφορές ή κοινωνικούς παράγοντες που μπορεί να παρατείνουν τον πόνο.

Ο πόνος είναι μία φυσιολογική και αναγκαία διεργασία του εγκεφάλου που σκοπό έχει την επιβίωση. Για παράδειγμα, λειτουργεί προειδοποιητικά σε κάποιον που παρουσιάζει έντονο και επίμονο πόνο!

Οι αρθρώσεις, οι μύες, τα ζωτικά μας όργανα δεν παράγουν πόνο, δεν πονάνε. Ο πόνος παράγεται από τον εγκέφαλο. Το σώμα απλά στέλνει νευρικά σήματα μέσω των νεύρων προς τον εγκέφαλο και εκείνος, τα επεξεργάζεται. Τον πόνο τον αισθανόμαστε, γιατί ο εγκέφαλός μας κρίνει ότι βρισκόμαστε σε απειλή και τον παράγει για να κάνουμε κάτι ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Είναι σαν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι, ένα σύστημα συναγερμού.

Καθημερινά βιώνουμε πόνους από χτυπήματα, ορθοστασία, κούραση σωματική, που σχετίζονται με βλάβη στους ιστούς. Ο πόνος τις περισσότερες φορές είναι στιγμιαίος ή παροδικός, και διαρκεί μέχρι την επούλωση των προσβεβλημένων ιστών. Αυτό το στάδιο, λέμε ότι είναι το οξύ στάδιο πόνου.

Όταν λοιπόν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο καλό θα ήταν να αποφεύγουμε κινήσεις οι οποίες θα μας επιβαρύνουν. Πολλοί αθλούμενοι γυμνάζονται ενώ έχουν μυοσκελετικά προβλήματα να τους ταλαιπωρούν.

Είναι σωστό να γυμνάζεσαι και να πονάς; Βλέπουμε ανθρώπους να πονάνε και να περιφέρονται σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια “γιατί η γυμναστική κάνει καλό”... Αυτοί οι άνθρωποι απλώς επιβαρύνουν το μυοσκελετικό τους πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση. Είναι σωστό για παράδειγμα να έχεις οσφυαλγία και να συνεχιζεις την ασκηση; Όχι θα έλεγα...

Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τον πόνο από τον πόνο του πιασίματος. Εάν νιώθεις οξύ πόνο ή εάν τον εντοπίζεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να συνεχίσεις με ξεκούραση και αποκατάσταση.

Το σώμα μας προειδοποιεί (δίνει alarm) πριν τον οξύ πόνο μέσης (περίπου 10 μέρες πριν).

Στον οξύ πόνο χρειάζεται περίπου 48 ώρες ξεκούραση! Εάν νιώθεις απλώς ένα πιάσιμο μπορείς να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα με την κίνηση. Η θεραπευτική άσκηση έχει σκοπό την μείωση του πόνου αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως προληψη γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτής.

Συνήθως τα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα τα συναντάμε στις ηλικίες άνω των 45 στο 92% παγκοσμίως επειδή αυξάνονται οι ευθύνες και γενικά τα προβλήματα! Ο καθένας μπορεί να ασκηθεί με όποιο άθλημα επιθυμεί ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση.

Επίσης δεν είναι σωστό να απευθυνόμαστε στο internet για διάγνωση μιας και υπάρχει παραπληροφόρηση και ούτε για εξετάσεις τύπου μαγνητική τομογραφία εάν δεν το συστήσει ο γιατρός μας!

Μάθετε να «ακούτε» το σώμα σας και να το φροντίζετε με τον κατάλληλο τρόπο!

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Τσούνης
Φυσιοθεραπευτής / Οστεοπαθητικός
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής


Βρες τη δύναμή σου και ξανανιώσε το σώμα σου.

- Eleni Petroulaki -

Λένε για το 20RF

5 βαθμολογία αστεριών

Εξαιρετικό!

Eugenia Limperi

Έχω λόρδωση και ταλαιπωρούμαι χρόνια με πόνους κλπ, αυτό το πρόγραμμα είναι ότι χρειαζόμουν για να με ανακουφίσει!

Έχω λόρδωση και ταλαιπωρούμαι χρόνια με πόνους κλπ, αυτό το πρόγραμμα είναι ότι χρειαζόμουν για να με ανακουφίσει!

Διαβάστε λιγότερα
5 βαθμολογία αστεριών

Αξίζει σίγουρα!

Χαρούλα Αλεξοπούλου

Αξίζει σίγουρα!

Αξίζει σίγουρα!

Διαβάστε λιγότερα
5 βαθμολογία αστεριών

Απλά τέλειο!!!!

Βάσια Παπαδοπούλου

Το αυτοάνοσο που έχω προκαλεί πόνους σε όλο μου το σώμα. Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική για μένα!

Το αυτοάνοσο που έχω προκαλεί πόνους σε όλο μου το σώμα. Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική για μένα!

Διαβάστε λιγότερα
4 βαθμολογία αστεριών

20RF

Maria Statheropoulou

Πολυ καλο, δεν πιαστηκα, δεν ειχα προβλημα

Πολυ καλο, δεν πιαστηκα, δεν ειχα προβλημα

Διαβάστε λιγότερα